Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Talviautoilu

Talviautoilu

  • tehnyt

”Talvi yllätti autoilijat” on varsin tuttu sananparsi tähän aikaan vuodesta. Joka vuosi samanlainen rumba ja peltiä kolisee kun ei vaihdeta talvirenkaita ajoissa. Tämän talven alku onkin ollut kyllä hiukan erilainen kun eihän meillä täällä ole edes lunta eikä liukkaita kelejäkään ole hirveästi vielä ollut.

Kolareista ollaan kyllä saatu lukea jo monen monta kertaa tämänkin ”talven” aikana. Joka kerran kun sitä lunta saadaan niin tuntuu peltikin kolisevan, mielenkiintoinen mutta huolestuttava ilmiö. Kelit ovat olleet varsin haastavia tänä vuonna ja ihmisten kannattaisi olla tavallista varovaisempia liikenteessä. Liiallisuuksiin ei kuitenkaan kannata sortua. Omien kykyjen mukaan kannattaa ajaa ja jos on kokematon kuski, kannattaa olla todella varovainen tai jättää auto kokonaan kotiin huonoimmilla keleillä.

Talvella kaikkein parhain on tietenkin neliveto. Tänä vuonna se ei vain ole vielä hirveästi oikeuksiinsa päässyt mutta kyllä sitä luntakin vielä varmasti ennen kevättä saadaan  jolloin nelivedotkin pääsevät loistamaan.

Hyvät renkaat kannattaa myös huomioida autoilussa eikä mitään vanhoja ja huonoja renkaita missään nimessä kannata käyttää. Joustava-luotolta saa lainaa tarpeeseen jos vaikkapa ne renkaat alkavat näyttämään huonolle eikä näin joulun aikaan ole liikaa ylimääräistä.

Audi