Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Mikä on paras automerkki kaikista?

Mikä on paras automerkki kaikista?

  • tehnyt
paras automerkki

Se, mikä on kaikista paras automerkki, on varmasti melko pitkälle mielipide asia. Onhan testejä tehty ja myyntejä pidetään tarkkaan silmällä, mutta silti jokaisella on se oma tunne. Se voi olla vaikka Volkswagen Jetta, Toyota Yaris tai vaikka joku Hyundain malleista. Mikä tuntuu omaan käteen parhaalle ja saa mielen hyväksi. Se on ehdottomasti paras kaikista.

Vaikka autoihin pitäisi suhtautua järjellä, on se jostain syystä melkoisen hankalaa. Ehkä paras automerkki määräytyykin sen mukaan, miten kyseinen merkki on ajajaansa kohdellut. Onko ollut paljon harmia autosta vai onko se vuodesta toiseen kuljettanut sinne, minne on tarvinnut päästäkin.

Parasmaineinen auto on oikeasti paras?

Perinteisesti paras maine suomalaisten mielissä, on ollut Mercedes Benzillä. Vuonna 2019 kuitenkin suosittu japanilainen kansan auto, Toyota, vei voiton. Lista ei sinällään ole yllätys, sieltä löytyvät ne tunnetut ja liikenteessä usein vastaan tulevat merkit. Auton kulut eivät välttämättä vaikuta tähän listaan, se perustuu melko pitkälle tunteeseen.

Meistä tuntuu siltä, että paras automerkki on laadukkain ja hienoin. Ominaisuuksiltaan mukavin ja turvallisin käyttää. Jos lapsena vanhemmillamme oli Opel ja se toimi aina hyvin, siitä on voinut syntyä hyvä mielikuva. Kuva mielessämme ohjaa ajatuksiamme nytkin uskomaan, että juuri se on paras. Ja miksi ei voisi ollakin.

Maailman suosituimmat autot

Suomalaiset ovat monesti hieman omantiensä kulkijoita, mutta päteekö se tässäkin? Mitkä ovat sitten niitä koko maailman suosituimpia automerkkejä, jos suomalaisten suosiossa on Toyota.

  • Toyota, se myi vuonna 2020 9,53 miljoonaa autoa.
  • Volkswagen, näitä myytiin vuonna 2020 9,31 miljoonaa autoa.
  • Kolmannella sijalla ovat keikkuneet perinteisesti Ford tai Skoda.

Kokonaisuutena paras auto?

Volkswagen Jetta on aikanaan ollut hyvinkin suosittu, mutta mikä siinä sai suosion kohoamaan niin korkealle? Jokainen pisteyttää mielensä mukaan, ehkä käytännöllisyys, taloudellisuus ja jopa ulkonäkö vaikuttavat mielipiteisiin. Ajomukavuus ja sen ergonomia ehkä, ei ole hyvä, jos selkä on kipeänä joka reissun jäljiltä.

Varaosien saatavuus on tärkeä asia järjellä ajateltuna. Volkswagen Jetta suosittuna autona oli myös siitä helppo, että korjaukseen tarvittavia osia oli saatavilla helposti ja suhteellisen edullisesti. Vaikka kukaan ei toivo ja odota autonsa särkyvän, kannattaa siihen silti varautua edes jollain tasolla. On myös autoja, joihin on tilattava osat merten takaa ja varauduttava isompiin laskuihin niiden vuoksi.