Croc pot on eräänlainen pata, jossa ruokaa voi tehdä matalalämpökypsennyksellä. Crocpotilla voi valmistaa esimerkiksi viilokkeja ja erilaisia pataruokia. Lisäksi se sopii kokonaisten lihapalojen, kuten paistien, valmistamiseen. Lihan kanssa pataan voi laittaa kypsentymään erilaisia juureksia ja kasviksia, jolloin saat ateriasta monipuolisemman ja terveellisemmän. Crocpotin avulla voi myös valmistaa maistuvia keittoruokia.
Crocpot valmistaa ruuan matalassa lämpötilassa, jolloin ruuasta tulee maistuvampaa ja esimerkiksi lihasta mureampaa kuin muilla tavoin valmistettuna. Ruoan valmistus padassa säilyttää raaka-aineiden ravintoarvot ja hyödyntäessäsi matalalämpökypsennyksessä käytetyn nesteen saat ruoasta entistäkin ravitsevampaa.
Crocpotin puhtaanapito on helppoa ja usein siinä on irrotettava sisäosa, kulho, jonka voi pestä esimerkiksi astianpesukoneessa.
Ehdoton hyvä puoli on, että ruuanlaitoissa on mahdoton epäonnistua käytettäessä tätä ihmepataa. Ruoka ei voi palaa pohjaan. Kokki itse voi keskittyä myös muihin asioihin, eikä lieden vieressä tarvitse seistä vahtimassa ruuan kypsymistä kuten esimerkiksi jos valmistaa ruokaa tavallisessa kattilassa.