Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Auton historiatiedot kertovat paljon autosta

Auton historiatiedot kertovat paljon autosta

  • tehnyt
Mies istuu autossa ja lukee papereita

Käytettyä autoa ostaessa on hyvä tarkastaa auton historiatiedot. Ne saa selville muun muassa autorekisteristä pientä maksua vastaan. Samalla kannattaa kysyä myös auton verotiedot. Niiden avulla saa selville, onko auton verot maksettu. Jos niitä ei ole maksettu, tulee silloin sopia verojen maksusta ennen auton omistajuuden siirtämistä. Muuten voi käydä niin, että maksamattomat verot siirtyvät uuden omistajan maksettaviksi.

Auton historiatiedot kertovat muun muassa sen, kuinka monta omistajaa autolla on ollut. Jos omistajat ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin, voi autossa olla jotakin vikaa. Omistajien lukumäärä pitää siis selvittää ennen kaupantekoa.

Historiatiedot antavat osviittaa auton arvosta

Käytetty auto ja sen arvo määrittyy monen eri tekijän mukaan. Autosta ei tule koskaan maksaa liikaa, vaan aina ajettujen kilometrien, vuosimallin ja auton kunnon mukaan. Näin rahaa säästyy muuhunkin mukavaan, kuten vaikkapa nettikasinolla pelaamiseen ja omien suosikkipelien löytämiseen.

Auton historiatiedot kertovat myös auton katsastusajankohdan. Autoa ei tulisi koskaan ostaa katsastamattomana, vaan katsastuksen pitäisi olla voimassa. Historiatiedoista voi nähdä koko katsastushistorian. Sieltä saa siis vihiä siitä, onko auto hyväksytty vai hylätty aikaisemmissa katsastuksissa. Hylkäyksen syytä historiatiedoista ei kuitenkaan saa tietoonsa.

Tämän kaiken löydät historiatiedoista

Auton historiatiedot kertovat siis kattavasti kaiken auton historiasta kyselyyn mennessä. Mahdolliset huomautukset merkitään punaisella, jotta ostajaehdokas osaa varautua auton puutteisiin. Historiatiedoista näkee muun muassa:

  • Auton omistajatiedot
  • Matkamittarin lukema
  • Tiedot katsastuksista

Tarkista auton vakuutustiedot

Auton verotiedot ovat tietenkin yksi asia, mikä pitää tarkistaa käytettyä auton ostettaessa. Sen lisäksi kuitenkin myös auton vakuutustiedot ovat merkittävässä osassa. Liikennevakuutus on pakollinen jokaisessa autossa ja sen lisäksi myös ylimääräisiä kaskovakuutuksia voidaan suositella autoon kuin autoon. Ne suojaavat kolarin tai vahingon sattuessa.

Auton verotiedot ja vakuutustiedot ovat merkittävässä roolissa siinä mielessä, että uusi omistaja ei halua joutua maksamaan maksamattomia maksuja. Vakuutushistoriasta voi nähdä kaikki ne vakuutusyhtiöt, joissa auton vakuutus on ollut milloinkin voimassa. Tiedoista näkee vakuutuksen niin alkamis- kuin loppumispäivän. Autoa ei tulisi koskaan ostaa myöskään silloin, jos pakollinen liikennevakuutus ei ole voimassa.