Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Autoharrastus

Autoharrastus

Nimeni on Elias ja olen kiinnostunut autoista ja kaikkeen mikä liittyy autoihin. Kerään lehtileikkeitä ja muuta materiaalia, joka kertoo autoista, autoteollisuudesta, vanhoista autoista, niiden korjaamisesta ja keräilemisestä…

Haaveenani on täyttää suuri halli lempiautoillani. Sitten joskus, kun olen iso ja minulla on siihen varaa. Parhaillaan unelmoin siis autoista ja ne kiehtovat minua yli kaiken.

Pikkupojat eroavat pikkutytöistä siinä, että he ovat kiinnostuneita teknisistä laitteista ja vempeleistä – tämä on ollut jo pitkään tunnettu ja tunnustettu stereotypia.

Jaan autoharrastukseni monen tuttavani kanssa, ja monet heistä ovat tyttöjä, joita autot vetävät yhtä lailla puoleensa. Olenkin tyytyväinen, että myös tytöt voivat avoimesti liata kätensä ja ryömiä auton rungon alle. Se tekee hommasta vieläkin hauskemman.

Autoharrastus on aikaa vievää puuhaa. Suomessa löytyy monia alan harrastajia, sillä talvet ovat pitkiä, kevät ja syksy yleensä synkkiä. On siis kivaa, kun voi ruuvata rauhassa lämpimissä sisätiloissa ja kuluttaa aikansa vanhan auton entisöimiseen.

Projektinamme onkin hajottaa auto alkuosiinsa, entisöidä ne huolellisesti ja suurella rakkaudella! Lopuksi koomme osat takaisin paikoilleen ja jännitämme starttaako askartelumme tulos…

Tämä yllä kuvattu olisi siis ruuvaajan autoharrastus, toki on muita, jotka voivat ostaa rahoillaan monia erilaisia automalleja ja parkeerata ne suoraan autotalliin, jossa ne odottavat, että ne pääsevät ajelulle.

Mielestäni ei ole tosin järkevää täyttää autotalli varaston tavoin upouusilla uskomattoman kalliilla autoilla, vaikka ne olisivatkin uusia. Auton on liikuttava, eikä sen tarkoituksena ole, että se seisoo tyhjän panttina nurkassa pelkkänä koristeena.

Tälläiset koristeautot ovat yleensä nopeita urheiluautoja, joita autoharrastaja on ostanut eri merkkejä useissa eri väreissä. Mutta, huvinsa kullakin. Tällöin harrastajan on ajan puuttuessa palkattava henkilö, joka huoltaa ja liikuttaa autoja.