Siirry suoraan sisältöön

Auto

Auto | Superautot esittelyssä

Auto on tarpeellinen suurimmalla osalle ihmisistä, sillä matkat töihin ovat usein pitkiä ja julkinen liikenne ei välttämättä tarjoa riittäviä palveluita. Superautot ovat kuitenkin täysin oma lajinsa ja ne liittyvätkin yleensä automerkkien esittelyyn ja brändäämiseen. Osalla niistä ajetaan myös kilpaa, joten soveltuvat mainiosti myös kilpa-autoiluun.

SSC Tuatara on legendaarinen superauto, joka on pitänyt maailman nopeimman tuotantoauton titteliä. Sen huippunopeudeksi on mitattu huikeat 508,73 km/h, joten kyseessä on todellinen teiden peto. Auto on muotoilultaan kuin suoraan tulevaisuudesta ja hyvinkin mahdollista, että tulevaisuudessa sillä rikotaan vielä monia ennätyksiä. Tämä johtuen esimerkiksi siitä, että kyseinen ennätys tehtiin vastatuuleen.

Lamborghini Countach Suomi fanit muistelevat kaiholla kyseisen menopelin kehittymistä ja huippunopeuksia. Kyseessä on hieman vanhempi superauto ja sen valmistus lopetettiin vuonna 1990. Tästä huolimatta se on säilyttänyt arvonsa autoharrastajien parissa.

Auto

Lamborghini Countach Suomi fanien suosikki

Lamborghini Countach on jo sen verran vanha automalli, että sillä on normaalin arvon lisäksi myös keräilyarvoa autoharrastajien parissa. Tällaisilla autoilla ei tarvitse huolehtia siitä, meneekö auton katsastus läpi ilman ongelmia. Luultavasti niiden tehot aiheuttavat harmaita hiuksia katsastuskonttorilla.

Suomessa ei tiettävästi ainakaan kovin montaa Lamborghini Countachia ole, mutta toisinaan niitä näkee myynnissä. Autosta on tehty myös kopioita, jotka muistuttavat oikeaa Countachia mutta eivät ole Lamborghinin valmistamia. Erityisesti 1970- 80-luvun muotokieli on se, mistä monet autoharrastajat tykkäävät. Niiden hankkiminen on kuitenkin vaikeaa, sillä alkuperäisiä autoja on valmistettu vain noin 2000 kappaletta.

Maailman nopein auto esittelyssä

Tällä hetkellä maailman nopein auto on SSC Tuatara, mutta tilanne elää jatkuvasti. Autojen valmistajat kilpailevat toisiaan vastaan ja pyrkivät tekemään yhä nopeampia autoja. Tätä on hyvä käyttää esimerkiksi markkinoinnissa hyväksi, sillä kaikki haluavat sen valmistajan auton, joka tekee maailman nopeimmat autot. On mielenkiintoista jäädä seuraamaan tilanteen kehitystä ja sitä, mikä auto ottaa ennätyksen haltuunsa.

Maailman nopein auto on vaihdellut monta kertaa historian aikana. Maailman ensimmäinen auto ei kulkenut ihan niin kovaa kuin esimerkiksi SSC Tuatara. Karl Benz valmisti ensimmäisen kaupallisen auton vuonna 1885. Sen huippunopeus oli noin 16km/h tunnissa, joten nopeudet ovat kasvaneet aivan uusille lukemille viimeisen yli sadan vuoden aikana.

Maailman nopein auto SSC Tuatara

Maailman nopein auto on SSC nimisen yrityksen valmistama. Yritys on keskittynyt valmistamaan nimenomaan superautoja, joten mistään tavallisista perheautoista ei ole kysymys. Heidän kotimaansa on Yhdysvallat ja toimisto sijaitsee Washingtonin osavaltiossa. SSC Tuataraa on suunniteltu vuodesta 2011 lähtien ja suurelle yleisölle auto esiteltiin vuonna 2018. Siitä lähtien se kerännyt hyvää mainetta ja vankan fanijoukon ympäri maailmaa.

Tuotannossa olevien ja liikennekäyttöön soveltuvien autojen nopeusennätys rikkoontui elokuussa 2020. Näin ollen SSC Tuatara nappasi paljon himoitun nopeimman liikennekäyttöön sopivan auton nopeusennätyksen, jota piti hallussaan e Koenigsegg Agera RS merkkinen auto. Ennätys rikottiin testiradalla Las Vegasissa. Tuatara on nyt laajasti tunnettu ja monet pitävät sitä hienoimpana koskaan valmistettuna superautona.

Auto

Superautot ovat urheiluautojen kermaa

Auto on monipuolinen kokonaisuus tekniikkaa ja estetiikkaa. Sen takia monet ovatkin ihastuneet autoihin, sillä niissä riittää paljon ihmeteltävää. Superautot ovat autojen luksusta, sillä niihin panostetaan aivan eri tavalla kuin tavallisiin autoihin. Autojen muotoilu on korkeatasoista ja virtaviivaista. Tekniikka on huipputasoa ja osassa autoja on formula 1:ssä käytettävää tekniikkaa. Ei siis mikään ihme, että autot ovat todella kalliita.

Superautot edustavat ihmiskunnan viimeisintä teknologista kehitystä ja ne ihastuttavat ihmisiä monella tapaa. Niiden tuotantomäärät ovat pieniä, joten niistä tulee ajan saatossa arvokkaita keräilyautoja. Jokaisen autoharrastajan unelmana olisi päästä kokeilemaan aitoa superautoa.